Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata orientala (de post)
Aperitive, salate, sosuri Vegetarian & vegan

Salata orientala (de post)

-1. Spala cartofii și îi fierbi în coaja, în apa cu sare, 35-40 de minute. Îi scot din oala și îi așez pe un tocator de lemn ca sa se raceasca.

2. Îi curaț și îi tai în cubulețe. Separat, tai ceapa, usturoiul, castravetele și ridichile în felii subțiri. Spal roșiile, le tai în patru și scot semintele.

3. Daca maslinele sunt prea sarate, le pun într-un vas cu apa rece, le las 30 de minute (timpul variaza în funcție de cât de sarate sunt maslinele), le șterg și le tai în felii.

4. Într-un vas încapator, pun cartofii, ceapa, usturoiul, feliile de castravete, ridichile, maslinele și roșiile. Adaug patrunjel proaspat tocat peste salata orientala și amestec.

5. Pentru sosul vinegreta, amestec energic uleiul de masline cu oțetul și pun un praf de sare. Torn sosul peste salata orientala, adaug piper negru proaspat macinat și amestec. O servesc imediat sau o las la rece maximum o ora. Aceastasalata poate fi servita alaturi de o friptura frageda.

 

Retete De vara

Poza principala

salata_orientala_post_mica.jpg

500 g cartofi

2 fire de ceapa verde

1 fir de usturoi

1 castravete

6 ridichi

6 rosii cherry

8 masline rondele

8 masline verzi

patrunjel

piper

 

pentru sos:

6 linguri cu ulei de masline

2 linguri cu otet

sare

 

Compot de piersici

O salata orientala rapida numai buna în zilele de post.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.