1. Toarnă sosul de soia peste somonul tăiat fâșii. Pune-le la cuptor zece minute.
2. Marinează ceapa în oţet pentru 60 de minute.
3. Pentru sos, încălzește uleiul într-o tigaie, adaugă făina și amestecă. Pune restul mirodeniilor (nu și mierea) și dizolvă treptat cu apa fierbinte. Lasă la fiert până ce sosul se îngroașă puțin.
4. Dă deoparte și adaugă o linguriță cu miere. Amestecă și lasă la răcorit. După ce s-a răcit, îl poți băga la frigider.
5. Pune somonul pe pat de salată, adaugă crutoane, ceapa murată și roșiile cherry tăiate. Servește aceasta salata picanta cu somon alaturi de un sos picant.
400 g somon afumat
300 g mix de salată
200 g roşii cherry
1 ceapa rosie
crutoane
oțet
sos de soia
pentru sos
1 plic de chili (17 g)
3 linguri cu ulei
2-3 linguri cu făină
2 căni cu apă fierbinte
1 linguriță rasă cu usturoi pisat
1/2 linguriță cu chimen măcinat
miere
Adaugă comentariu