1. Încinge cuptorul și tapetează cu hârtie de copt o tavă. Pune deasupra lipiile libaneze rupte în bucăți, stropește-le cu uleiul de măsline și presară deasupra condimentul. Amestecă ușor și dă la cuptor 15 minute sau până capătă o culoare aurie, apetisantă.
2. În acest timp, amestecă într-un castronel chimenul zdrobit, cu boiaua (dulce și iute), turmericul, un praf de sare și piper după gust.
3. Încinge două linguri cu ulei de măsline într-o crăticioară, adaugă năutul scurs și amestecul de condimente. Lasă pe foc 5-7 minute, amestecând să nu se prindă. Dă deoparte.
4. Pentru dressing, amestecă bine pasta de susan cu zeama de lămâie și încoprorează treptat apa și sarea. La final, adaugă oțetul și mierea, amestecă bine și când s-a răcit dă la frigider până în momentul servirii. În funcție de gust, mai poți adăugă în sos fie pastă de susan, fie zeamă de lămâie sau apă (câte 2 lingurițe).
5. Taie cubulețe roșiile și castraveții, ridichile în felii și toacă potrivit de mare pătrunjelul verde. Pune-le într-un castron, presară brânza telemea fărâmițată, amestecul de năut condimentat și toarnă sosul în momentul servirii.
Credit foto și text: http://mayihavethatrecipe.com/
3 castraveți
3 roșii
5-6 ridichi
1 ½ legături cu pătrunjel
120 g brânză telemea
2 cutii cu năut în apă
2 linguri cu ulei de măsline
1 linguriță cu chimen
2 lingurițe cu boia dulce
1 linguriță cu boia iute
1 linguriță cu turmeric
sare
piper
Pentru crutoane
3 lipii libaneze
4 linguri cu ulei de măsline
6 linguri cu za’atar
Pentru dressing
130 g pastă de susan + 2 lingurițe
65 ml zeamă de lămâie + 2 lingurițe
65 ml apă călduță + 2 lingurițe
½ linguriță cu sare
2 lingurițe cu oțet de orez (sau otet alb)
1 lingură cu miere (sirop de arțar)
Adaugă comentariu