Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata Quinoa cu rosii
Aperitive, salate, sosuri

Salata Quinoa cu rosii

  1. Puneți quinoa într-o tigaie și țineți pe foc până când începe să miroasă a alune prăjite, aproximativ 2-3 minute. 
  2. Vărsați quinoa într-o sită și clătiți-o până când curge apă curată.
  3. Scurgeți bine și puneți într-un vas cu apă pentru a fierbe. 
  4. Cînd apa atinge punctul de fierbere, lăsați focul la mic și mențineți pe foc până când boabele devin transparente, iar apa a fost absorbită. 
  5. După 15 minute, quinoa va fi fiartă. 
  6. Pasați roșiile tocate până devin de consistența unui piure. 
  7. Mixați-le împreună cu busuiocul, sucul de lămâie, usturoiul, sare și piper. Mixați până la omogenizare.
  8. Când quinoa s-a răcit, adăugați sosul de roșii și amestecați.
  9. Serviți cu castravete tocat mărunt, roșii cherry și busuioc proaspăt. 

  Credit Foto: Fotolia/ Stephanie Frey

Poza principala

salata_quinoa_dressing_rosii.jpg

  • 1 cană ( 170 g quinoa) 
  • 3 căni apă 
  • 3 roșii tocate
  • 2 căței usturoi 
  • 10 frunze busuioc
  • 2 lingurițe suc lămâie
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță sare
  • piper
  • 2 castraveți
  • 5-6 roșii cherry 

 

Vă invităm la o salată bogată în vitamine. Quinoa stropită cu dressing de roșii și decorată cu busuioc.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.