1.Pune pliculețul cu orez la fiert în apă cu sare. Respectă timpul de preparare indicat de producător. Când este gata, scurge-l de apă și răstoarnă orezul într-un castron.
2.Adaugă un cubuleț de unt, sare și piper după gust. Amestecă ușor.
3.Taie cubulețe ardeii și castraveții, iar roșiile în jumătăți. Scurge tonul din conservă.
4.Pregătește o vinegretă, după gust, din zeama de lămâie, ulei de măsline, sare și piper. În funcție d epreferință, mai poți adăuga în sos pătrunjel și/sau busuioc tocat mărunt.
5.Pune peste orez celelalte ingrediente și, la final, sosul vinegretă. Amestecă și servește decorat cu busuioc și pătrunjel creț.
credit foto: © M.studio – Fotolia.com
200 g orez prefiert
1 cutie mică de ton bucăți
½ ardei gras verde
½ ardei gras roșu
½ cutie mică cu porumb
1-2 castraveți cornișon
5-7 roșii cherry
unt
zeamă de lămâie
busuioc
pătrunjel creț
ulei de măsline
sare
piper alb
Adaugă comentariu