Desfă conserva şi scurge tonul, pune-l într-un castronel.
Separat, taie cubuleţe ardeii, castraveţii şi ceapa. Adaugă-le peste carnea de ton.
Pregăteşte un dressing din două linguri de ulei de măsline şi zeama de la ½ lămâie şi toarnă peste amestecul de ton şi legume. Potriveşte de sare.
Serveşte în pahare. Ornează cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună!
Curiozitate. Tonul este un izvor de acizi graşi omega 3, care-ţi furnizează antioxidanţi preţioşi care luptă cu radicalii liberi şi-ţi asigură, în condiţiile unui consum regulat, o stare de sănătate de invidiat.
200 de grame de ton bucăți (în apă sau în ulei, la cutie)
2 castraveţi mici (de grădină)
1 ardei gras roşu
1 ardei gras galben
1 ceapă roşie
pătrunjel (pentru decor)
ulei de măsline extravirgin
lămâie
sare
Adaugă comentariu