1. Spala sfeclele in coaja, sterge-le cu un prosop de hartie si baga-le in cuptor pentru 60-75 de minute. Lasa-le sa se raceasca si curata-le de coaja.
2. Intre timp, pune apa la fiert cu o lingurita cu sare. Inainte sa dea in clocot, adauga cartofii si morcovii intregi. Fierbe-i 20-25 de minute, scurge-i si lasa-i sa se raceasca.
3. Taie cubulete sfecla rosie, morcovii si cartofii si pune totul intr-un castron. Separat, taie cubulete castravetii murati si stoarce-i inainte de a-i adauga peste celelalte legume din castron.
4. Scurge si mazarea, iar ceapa toac-o marunt. Pune-le pe toate in castronul cu legumele taiate. Separat, prepara un sos vinaigrette din trei linguri cu ulei, sare si piper dupa gust, mustarul si un strop de otet daca preferi sa iasa salata mai acrisoara.
5. Toarna sosul peste salata de sfecla rosie si lasa cel putin o ora la rece, ca aromele sa se intrepatrunda. Serveste salata ruseasca asezonata cu frunze de arpagic.
3 sfecle mari
3 cartofi mari
2 morcovi
1 cutie mica de mazare
4 castraveti murati
1 ceapa mica
1 lingurita cu mustar
sare si piper
ulei de masline
otet
arpagic
Comentariu