Inainte de a pregati legumele, se face dressingul din mustar, zeama unei jumatati de lamaie, ulei de masline si piper. Daca nu ai probleme cu tensiunea arteriala, poti pune si un praf de sare.
Curata telina, da-o pe razatoare si amestec-o repede cu restul de zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca. Da pe razatoare si morcovul, taie andiva felii.
Amesteca telina, morcovul, andiva, sfecla rosie scursa bine si porumbul intr-un bol mare. Pune apoi usturoiul pisat si cinci mieji de nuca sfaramati cu sucitorul.
Presara deasupra patrunjel tocat marunt si amesteca apoi cu sosul. Baga vasul cu salata speciala de Craciun cu sfecla rosie 20 de minute la frigider.
Serveste pe frunze de salata verde, cu paine prajita.
Supa de sfecla rosie du smantana
Revista FEMEIA DE AZI
2 teline potrivite
1 morcov
1 borcan cu salata de sfecla-rosie
2 linguri cu boabe de porumb
1 andiva
4 foi de salata
2 linguri cu mustar clasic
2 linguri cu ulei de masline
2 catei de usturoi
10 nuci
1 lamaie
1 legatura de patrunjel
piper
Adaugă comentariu