Home » Aperitive, salate, sosuri » Salată Toscana de la Jamie Oliver
Aperitive, salate, sosuri

Salată Toscana de la Jamie Oliver

Foto
123RF
Busuioc, usturoi, roșii și ulei de măsline din belșug. Ingredientele perfecte pentru o salată aromată.
salata_toscana_de_rosii.jpg

Timp de preparare: rapid

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6-8 

Ingrediente:

  • 1/2 ciabatta
  • 1 linguriță semințe fenicul
  • câteva fire rozmarin
  • 1 lingură capere mici
  • 30 g anșoa în ulei
  • 1 legătură mică busuioc proaspăt
  • 6 ardei grași roșii din conservă
  • 1 cățel usturoi
  • 4 rămurele cu roșii cherry ( galbene și roșii )
  • 3 roșii normale
  • oțet din vin roșu
  • parmezan pentru decor

Modalitate de preparare: 

  1. Rupeți ciabatta în bucățele. Puneți-le într-o tavă de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și amestecați-le cu semințele de fenicul, câteva fire de rozmarin și un praf de sare.
  2. Puneți tava în cuptor, pe raftul al doilea pentru 10 minute.
  3. Când devin rumene și crocante, răsturnați-le într-un bol și lăsați-le deoparte.
  4. Tăiați și amestecați caperele cu fileul de anșoa, majoritatea frunzelor de busuioc și 4 din ardeii grași.
  5. Adăugați o jumătate din cățelul de usturoi zdrobit și toate roșiile.
  6. Tocați ingredientele și transferați-le într-un castron mare pentru servit, adăugând puțin oțet din vin roșu, ulei de măsline extravirgin, sare și piper după gust.
  7. Adăugați crutoanele, cei doi ardei rămași rupți în buchețele, amestecați totul.
  8. Gustați și condimentați cu sare și piper după gust dacă mai este cazul. 
  9. Înainte de servire adăugați restul frunzelor de busuioc.
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE