Foto
123RF
Busuioc, usturoi, roșii și ulei de măsline din belșug. Ingredientele perfecte pentru o salată aromată.

Timp de preparare: rapid
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 6-8
Ingrediente:
- 1/2 ciabatta
- 1 linguriță semințe fenicul
- câteva fire rozmarin
- 1 lingură capere mici
- 30 g anșoa în ulei
- 1 legătură mică busuioc proaspăt
- 6 ardei grași roșii din conservă
- 1 cățel usturoi
- 4 rămurele cu roșii cherry ( galbene și roșii )
- 3 roșii normale
- oțet din vin roșu
- parmezan pentru decor
Modalitate de preparare:
- Rupeți ciabatta în bucățele. Puneți-le într-o tavă de copt, stropiți-le cu ulei de măsline și amestecați-le cu semințele de fenicul, câteva fire de rozmarin și un praf de sare.
- Puneți tava în cuptor, pe raftul al doilea pentru 10 minute.
- Când devin rumene și crocante, răsturnați-le într-un bol și lăsați-le deoparte.
- Tăiați și amestecați caperele cu fileul de anșoa, majoritatea frunzelor de busuioc și 4 din ardeii grași.
- Adăugați o jumătate din cățelul de usturoi zdrobit și toate roșiile.
- Tocați ingredientele și transferați-le într-un castron mare pentru servit, adăugând puțin oțet din vin roșu, ulei de măsline extravirgin, sare și piper după gust.
- Adăugați crutoanele, cei doi ardei rămași rupți în buchețele, amestecați totul.
- Gustați și condimentați cu sare și piper după gust dacă mai este cazul.
- Înainte de servire adăugați restul frunzelor de busuioc.
Facebook Comments
Adaugă comentariu