Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata tzatziki (salata de castraveți cu iaurt)
Aperitive, salate, sosuri

Salata tzatziki (salata de castraveți cu iaurt)

1. Pune iaurtul la scurs într-un tifon pentru măcar jumătate de oră.

2. Taie castraveții mărunt, pune-i într-o sită, presară sare deasupra și lasă-i la scurs.

3. Rade cățelul de usturoi și toacă mărunt mărarul.

4. Amestecă iaurtul cu smântâna, usturoiul, castraveții bine scurși, oțetul, o linguriță cu ulei de măsline și un praf de sare, după gust.

5. Lasă la rece jumătate de oră înainte de a servi salata tzatziki.

 

Salata de anghinare si naut

Poza principala

salata_tzatziki__fotolia_18282893_subscription_xl.jpg_c_inga_nielsen_-_fotolia.com_mica.jpg

300 g iaurt (10% grăsime)

2-3 castraveți cornișon

1-2 linguri cu smântână

1 cățel de usturoi

1 linguriță cu oțet alb (sau zeamă de lămâie)

mărar

sare de mare

ulei de măsline 

 

Salată ușoară

Răcoroasă și foarte gustoasă, salata tzatziki este un antreu excepțional.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.