Dressing: Puneti toate ingredientele intr-o tigaie si amestecati-le la foc mic, pana se topeste zaharul. Lasati sa se raceasca.
Salata: Fierbeti graul in apa cu sare pentru 25 de minute sau pana cand se inmoaie. Scurgeti-l si clatiti-l in apa rece. Lasati-l sa se raceasca de tot.
Amestecati, apoi, graul cu ceapa, ardeiul, telina, stafidele, migdalele, menta, patrunjelul si porumbul. Adaugati dressingul peste aceasta salata usoara de grau si dati la rece.
Dressing:
sucul de la o lamaie
30 ml ulei de masline
15 g zahar brun
5 g mustar
sare si piper negru proaspat macinat
Salata:
500 g grau
sare
1 ceapa mica, taiata fin
2 tulpini de telina, taiate
125 g stafide
1 ardei iute, taiat si fara seminte
50 g migdale, taiate
30 g menta proaspata, taiata
15 g patrunjel proaspat, taiat
200 g porumb dulce (conserva), scurs
Comentarii