Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata usoara de grau
Aperitive, salate, sosuri

Salata usoara de grau

Dressing: Puneti toate ingredientele intr-o tigaie si amestecati-le la foc mic, pana se topeste zaharul. Lasati sa se raceasca.

Salata: Fierbeti graul in apa cu sare pentru 25 de minute sau pana cand se inmoaie. Scurgeti-l si clatiti-l in apa rece. Lasati-l sa se raceasca de tot.

Amestecati, apoi, graul cu ceapa, ardeiul, telina, stafidele, migdalele, menta, patrunjelul si porumbul. Adaugati dressingul peste aceasta salata usoara de grau si dati la rece.

Salata orientala de post

Mancare de post cu salata de vinete coapte

Poza principala

h_01418243_mica.jpg

Dressing:
sucul de la o lamaie
30 ml ulei de masline
15 g zahar brun
5 g mustar
sare si piper negru proaspat macinat
Salata:
500 g grau
sare
1 ceapa mica, taiata fin
2 tulpini de telina, taiate
125 g stafide
1 ardei iute, taiat si fara seminte
50 g migdale, taiate
30 g menta proaspata, taiata
15 g patrunjel proaspat, taiat
200 g porumb dulce (conserva), scurs

Aceasta salata de grau este ideala pentru post si pentru pranzul de la birou si rezista in frigider pana la 5 zile. Desigur, puteti adauga si bucatele de friptura la gratar, daca doriti.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • e foarte buna, (dar am pus ceapa verde si nu am pus telina, nici migdale ca n-am avut); dressingul am sa-l mai folosesc si in alte salate ca e super!