Foto
Fotolia/vanillaechoes
Surpriza din casoleta cu salată pentru ora prânzului, combinație de frunze verzi cu mere și alte fructe uscate.

Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții:4
Ingrediente pentru salată:
- 250 g salată verde
- 1 măr mare
- 60 g afine uscate
- 60 g semințe dovleac
- 70 g brânză de capră mărunțită
Ingrediente pentru vinegreta:
- 60 ml ulei măsline
- 1 1/2 linguri oțet de mere
- 1 1/2 lingurițe miere albine
- 1 linguriță muștar Dijon
- sare
- piper măcinat
Modalitate de preparare:
- Într-o tigaie de dimensiuni mici, prăjiți semințele de dovleac până încep să prindă culoare și să pocnească.
- Transferați semințele într-un castron mic și lăsați-le să se răcească.
- Într-un bol amestecați uleiul, mierea de albine, oțetul și muștarul Dijon.
- Agitați până când amestecul este complet emulsionat.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Aruncați salata într-un bol mare, peste care adăugați merele feliate, semințele prăjite și afinele uscate.
- Împrăștiați brânza de capră pe deasupra și stropiți cu vinegreta preparată.
- Amestecați ușor pentru a distribui uniform aromele.
Facebook Comments
Adaugă comentariu