Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata verde cu mar si afine uscate
Aperitive, salate, sosuri

Salata verde cu mar si afine uscate

Foto
Fotolia/vanillaechoes
Surpriza din casoleta cu salată pentru ora prânzului, combinație de frunze verzi cu mere și alte fructe uscate.
salata_verde_cu_afine_si_mere.jpg

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții:4

Ingrediente pentru salată:

  • 250 g salată verde
  • 1 măr mare
  • 60 g afine uscate
  • 60 g semințe dovleac
  • 70 g brânză de capră mărunțită

 Ingrediente pentru vinegreta:

  • 60 ml ulei măsline
  • 1 1/2 linguri oțet de mere
  • 1 1/2 lingurițe miere albine
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • sare
  • piper măcinat

  Modalitate de preparare:

  1. Într-o tigaie de dimensiuni mici, prăjiți semințele de dovleac până încep să prindă culoare și să pocnească.
  2. Transferați semințele într-un castron mic și lăsați-le să se răcească.
  3. Într-un bol amestecați uleiul, mierea de albine, oțetul și muștarul Dijon.
  4. Agitați până când amestecul este complet emulsionat.
  5. Potriviți gustul cu sare și piper.
  6. Aruncați salata într-un bol mare, peste care adăugați merele feliate, semințele prăjite și afinele uscate.
  7. Împrăștiați brânza de capră pe deasupra și stropiți cu vinegreta preparată.
  8. Amestecați ușor pentru a distribui uniform aromele.

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.