Home » Aperitive, salate, sosuri » Salata vietnameza
Aperitive, salate, sosuri

Salata vietnameza

1. Incalziti tigaia si adaugati ceapa, carnea tocata, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul. Prajiti 5 minute, apoi puneti sosul de peste si sucul de lamaie. Lasati pe foc, acoperit, circa 15 minute. 

2. Intre timp, faceti sosul: puneti zaharul pudra intr-o tigaie mica cu 5 linguri de apa. Lasati sa se dizolve la foc mic, timp de 2 minute, apoi adaugati restul ingredientelor. Puneti sosul intr-un bol la racit.

3. Puneti cu lingura amestecul de carne in cate o frunza de salata, aranjata pe o farfurie. Stropiti cu sos si serviti.

Poza principala

rexfeatures_1212255gmica.jpg

1 ceapa mica taiata fin
250g carne slaba de porc, tocata
1/2-1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat fin
1-2 catei de usturoi pisati
1 lingurite ghimbir ras 
2 linguri sos de peste
sucul de la o lamaie
10-12 frunze de salata
2 linguri coriandru proaspat, tocat 
Pentru sos:
2 linguri zahar pudra
2 linguri sos chilli dulce
1 lingura sos de peste
1 lingura suc de la o lamaie

O salata delicioasa si extrem de consistenta.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.