Home » Mâncăruri » Salau cu mamaliga si sos de masline
Mâncăruri

Salau cu mamaliga si sos de masline

  1. Într-o tigaie, adaugă 2 linguri cu ulei de măsline și prăjește bucățile de pește pe ambele părți până când începe să prindă crustă. 
  2. Când peștele este gata, presară sare după gust, acoperă-l cu folie și menține-l la cald.
  3. Pune apa la fiert într-un vas de aluminiu și când atinge punctul de fierbere adaugă mălai și amestecă permanent cu telul.
  4. Încorporează cașcavalul tăiat cubulețe și uleiul de măsline, continuând să amesteci până când compoziția prinde textura de mămăligă cremoasă.
  5. Condimentează cu sare și piper și lasă vasul deoparte. 
  6. În tigaia în care a fost prăjit peștele, adaugă vinul alb și lasă-l să fiarbă până scade la jumătate. 
  7. Adaugă în acest moment midiile, stinge totul cu supa vegetală și menține pe foc pentru încă 10 minute, la foc potrivit.
  8. Cu o spumieră, scoate midiile pe un platou, iar în sosul rămas adaugă măslinele și fileurile de pește prăjit. 
  9. Lasă preparatul să se pătrundă pentru încă 10 minute.
  10. Servește preparatul cu mămăligă și midiile gătite.

 Credit Foto: Fotolia/ Comugnero Silvana

Poza principala

salau_sos_masline_si_mamaliga.jpg

  • 600 g file șalău 
  • 4 linguri ulei măsline
  • sare
  • 400 g mălai 
  • 1 litru apă
  • 100 g cașcaval
  • piper
  • 100 g midii
  • 50 g măsline negre ( fără sâmburi ) 
  • 230 ml vin alb 
  • 230 ml supă vegetală
  • pătrunjel
Alege pestele pentru o cina dietetica si gustoasa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.