- Într-o tigaie, adaugă 2 linguri cu ulei de măsline și prăjește bucățile de pește pe ambele părți până când începe să prindă crustă.
- Când peștele este gata, presară sare după gust, acoperă-l cu folie și menține-l la cald.
- Pune apa la fiert într-un vas de aluminiu și când atinge punctul de fierbere adaugă mălai și amestecă permanent cu telul.
- Încorporează cașcavalul tăiat cubulețe și uleiul de măsline, continuând să amesteci până când compoziția prinde textura de mămăligă cremoasă.
- Condimentează cu sare și piper și lasă vasul deoparte.
- În tigaia în care a fost prăjit peștele, adaugă vinul alb și lasă-l să fiarbă până scade la jumătate.
- Adaugă în acest moment midiile, stinge totul cu supa vegetală și menține pe foc pentru încă 10 minute, la foc potrivit.
- Cu o spumieră, scoate midiile pe un platou, iar în sosul rămas adaugă măslinele și fileurile de pește prăjit.
- Lasă preparatul să se pătrundă pentru încă 10 minute.
- Servește preparatul cu mămăligă și midiile gătite.
Credit Foto: Fotolia/ Comugnero Silvana
Poza principala
- 600 g file șalău
- 4 linguri ulei măsline
- sare
- 400 g mălai
- 1 litru apă
- 100 g cașcaval
- piper
- 100 g midii
- 50 g măsline negre ( fără sâmburi )
- 230 ml vin alb
- 230 ml supă vegetală
- pătrunjel
Alege pestele pentru o cina dietetica si gustoasa.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu