1.Decojește și rade cartofii. Rade țelina.
2.Cerne făina pe blatul de lucru, adaugă cartofii rași, țelina rasă, sare, condimente, brânza rasă, brânza topită și untul.
3.Adaugă oul și frământă încet aluatul cu ambele mâini.
4.Întinde aluatul până ajunge de 3 mm și taie în diferite forme.
5.Așază formele de aluat pe o tavă căptușită cu hârtie de copt.
6.Bate laptele cu gălbenușul și unge fiecare bucată.
7.Introdu tava la cuptorul preîncălzit și coace saleurile cu brânză și țelină la 180°C până se auresc.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Sfat: Obții un gust mai plin de personalitate dacă adaugi în compoziție o linguriță cu muștar franțuzesc.
130 g cartofi fierți în coajă
100 g unt
100 g făină
100 g brânză tare
50 g brânză topită
100 g țelină
1 ou
½ linguriță de chimen măcinat
½ linguriță boia
1 gălbenuș
1 lingură de lapte
Adaugă comentariu