Gordon Ramsey îți propune o bruschetă delicioasă cu ciuperci și ceapă caramelizată!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 6 șalote, curățate și tocate fin
- frunzele de la câteva crenguțe de cimbru
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță zahăr tos
- 400 g ciuperci
- 1 cub unt
- oțet sherry pentru a stropi
- o mână frunze de pătrunjel
- 4 felii de pâine groase
Modalitate de preparare:
- Încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare și pune în ea șalota, usturoiul, cimbru și puțină sare cu piper.
- Călește ceapa 3-4 minute, până începe să se înmoaie.
- Adaugă în tigaie zahărul și mărește focul.
- Amestecă și mai lasă să se prăjească câteva minute până ce eșalota se caramelizează ușor.
- Adaugă în tigaie ciupercile și untul.
- Prăjește-le amestecând câteva minute, până se rumenesc apoi stropește-le cu oțetul de sherry și condimentează-le puțin.
- Mai lasă ciupercile pe foc 1-2 minute, apoi înlătură usturoiul și amestecă pătrunjelul tocat.
- Între timp, preăjește pâinea pe ambele părți.
- Pune pe fiecare felie de pâine amestecul de ceapă și ciuperci, apoi stropește cu ulei de măsline.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu