Aperitive, salate, sosuri

Salsa verde de patlagele

  1. Preîncălziți cuptorul și plasați grătarul la jumătate.
  2. Într-o tavă cu hârtie de copt, puneți pătlăgelele tăiate rondele, împreună cu ardeiul și mențineți timp de 5 minute, până când prinde o culoare ușor neagră pe alocuri.
  3. Scoateți tava și întoarceți-le pe partea cealaltă. 
  4. Presărați sare și reintroduceți pentru încă 4-6 minute.
  5. Într-un blender adăugați ceapa, coriandru, 2 linguri de suc de lămâie și 1/2 linguriță sare.
  6. Se adaugă și pătlăgelele și pulsați în câteva rânduri. 
  7. Condimentați cu sare și piper daacă mai este cazul plus suc de lămâie în funcție de preferință.
  8. Dacă doriți puteți adăuga 1 avocado tăiat cuburi.
  9. Serviți cu nachos. 

  Credit Foto: Fotolia/ Ali Safarov

Poza principala

salsa_verde_patlagele.jpg

  • 750 g pătlăgele ( decorticate ) 
  • 1 ardei jalapeno
  • jumătate de ceapă albă
  • 1 lingură coriandru tocat
  • sucul de la 1-2 lămâi ( în funcție de preferință )
  • sare
  • opțional 1 avocado
Cea mai bună combinație pentru o salsa reușită.
Numar de portii
3 castroane
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE