
Consumate în stare proaspătă, dar şi sub formă de infuzii de ceai, fructele de pădure protejează organismul şi ridică o barieră în calea bolilor. Afinele, murele, coacăzele, măceşele sunt o sursă naturală de vitamine și minerale, iar împreună reprezintă un tonic excelent! Iar infuzia de fructe, îndulcită sau nu cu miere, poate fi consumată și rece.
Ceaiul de afine
Are un gust excelent şi este folosit cu succes în infecţiile gastrointestinale. În uz intern, ceaiul de afine este hipoglicemiant activ – diabet, diuretic şi dezinfectant al tubului urinar, antidiareic, antihemoragic.
Ceaiul de mure
16,08% din femei şi 15,07% din bărbaţii de peste 15 ani din România suferă de boli cardiovasculare. Cum s-a ajuns aici? Stresul, consumul de alcool şi tutun, alimentaţia nesănătoasă afectează inima. Iar medicina populară recomandă ceaiul din mure pentru o inimă sănătoasă.
Ceaiul de zmeură
Zilnic, poluarea câştigă teren într-o luptă inegală. Unii cercetători britanici cred că aceste efecte pot fi anihilate de acţiunea licorilor de zmeură. În plus, zmeura are şi un efect intens detoxifiant.
Ceaiul de măceşe
Ceaiul de măceşe este recomandat în afecţiunile ficatului, are proprietatea de a mări secreţia de bilă. Întăreşte organismul, fiind un bun vitaminizant. Acest ceai ajută la îmbunătăţirea stării organismului datorită conţinutului mare de vitamina C.
Adaugă comentariu