Home » Sănătate de fier cu fructe de pădure

Sănătate de fier cu fructe de pădure

Sursa
Sănătatea de azi
Foto
shutterstock
Sunt atât de bune la gust și atât de aromate…. Iar infuziile parfumate reprezintă un izvor de beneficii pentru sănătatea ta!
sanatate_cu_fructe_de_padure.jpg

Consumate în stare proaspătă, dar şi sub formă de infuzii de ceai, fructele de pădure protejează organismul şi ridică o barieră în calea bolilor. Afinele, murele, coacăzele, măceşele sunt o sursă naturală de vitamine și minerale, iar împreună reprezintă un tonic excelent! Iar infuzia de fructe, îndulcită sau nu cu miere, poate fi consumată și rece.

 

Ceaiul de afine

Are un gust excelent şi este folosit cu succes în infecţiile gastrointestinale. În uz intern, ceaiul de afine este hipoglicemiant activ – diabet, diuretic şi dezinfectant al tubului urinar, antidiareic, antihemoragic.

 

Briose cu ovaz si afine

 

Ceaiul de mure

16,08% din femei şi 15,07% din bărbaţii de peste 15 ani din România suferă de boli cardiovasculare. Cum s-a ajuns aici? Stresul, consumul de alcool şi tutun, alimentaţia nesănătoasă afectează inima. Iar medicina populară recomandă ceaiul din mure pentru o inimă sănătoasă.

 

Ceaiul de zmeură

Zilnic, poluarea câştigă teren într-o luptă inegală. Unii cercetători britanici cred că aceste efecte pot fi anihilate de acţiunea licorilor de zmeură. În plus, zmeura are şi un efect intens detoxifiant. 

 

Spumă de zmeură

 

Ceaiul de măceşe

Ceaiul de măceşe este recomandat în afecţiunile ficatului, are proprietatea de a mări secreţia de bilă. Întăreşte organismul, fiind un bun vitaminizant. Acest ceai ajută la îmbunătăţirea stării organismului datorită conţinutului mare de vitamina C.

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE