Home » Blog » Sănătate din frunza de viță de vie
Blog

Sănătate din frunza de viță de vie

Este bine de ştiut că frunzele de viţă-de-vie sunt nu doar frumoase, ci şi foarte sănătoase şi au multiple utilizări.
frunza_de_vita.jpg

Cu substanţele cu efect medicinal din frunzele de viţă-de-vie se tratează în special bolile venelor, precum şi varicele. În gastronomie, frunzele de viţă-de-vie sunt utilizate atât sub formă proaspătă cât şi conservată, ca bază pentru unele mâncăruri sau ca accesoriu picant. Aroma acră-picantă a frunzelor fragede, tăiate mărunt, dă savoare supelor, salatelor şi sosurilor.

 

Culegerea frunzelor de viţă-de-vie este indicat să se facă la începutul verii, când ţesuturile sunt încă fragede. Frunzele uscate se pot folosi pentru ceaiuri, împotriva stărilor diareice. Pentru prepararea ceaiului se pot utiliza şi frunzele proaspete de viţă-de-vie, însă în stare uscată se pot păstra timp îndelungat.

 

În cazul în care frunzele se vor conserva, se spală înainte, se îndepărtează pedunculii acestora, se opăresc un minut, apoi se răcesc cu apă caldă. Frunzele se aşează apoi într-un borcan cu închidere etanşă şi se sterilizează prin pasteurizare la 70° C. Borcanele se lasă să se răcească în recipientul în care au fost pasteurizate. Frunzele de viţă-de-vie astfel conservate pot fi folosite fără probleme timp de doi ani.

 

Sursa: Cultura vitei-de-vie in gospodarie, Editura Casa

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.