
Toate produsele stupului sunt suplimente nutritive şi terapeutice neîntrecute încă de nimic altceva. Dintre acestea, polenul deţine un record de complexitate: proteine, zaharuri, grăsimi, minerale, provitamine, arome, enzime şi elemente antibiotice. Toate în măsură să ne pună pe picioare după o cură susţinută de cel puţin trei luni de zile cu o pauză obligatorie de o săptamână (la fiecare trei săptămâni de administrere zilnică). Polenul terapeutic este cel proaspăt, cu aspect strălucitor şi nu tern, gust dulce-aromat, moale şi uşor umed. Nu acrit (e toxic şi trebuie aruncat)! Polenul cu granule tari şi fără miros este vechi şi fără proprietăţi medicale.
Cine şi cât polen poate consuma?
•copiii sub trei ani nu trebuie să consume polen deloc!
•copiii între 3-8 ani şi persoanele cu probleme hepatice – maximum 5 g (1 linguriţă), pe zi
•copiii între 8-12 ani – 2 linguriţe pe zi (25-30g)
•adulţii şi adolescenţii câte 25-30g pe zi (2 linguri)
3 moduri de administrare
1)Se poate lua ca atare pe stomacul gol. Obligatoriu trebuie mestecat bine înainte de a fi înghiţit. Bobiţele de polen sunt învelite (de către albinuţe), cu o membană care nu poate fi bine digerată de stomacul nostru.
2)În caz că observăm reacţii alergice sau gastrice, trebuie să măcinăm cantitatea necesară de polen cu råşniţa de cafea (spalată bine înainte) până obţinem un parf foarte fin, pe care să îl amestecăm cu miere (2 linguriţe de miere la o linguriţă de polen).
3)Dacă şi aşa avem arsuri gastrice, amestecăm polenul praf cu apă (1-6 linguriţe de apă la una de polen).
Adaugă comentariu