1. Pentru a îndepărta ceara de pe citrice, pune-le într-un bol cu apă fierbinte și lasă-le câteva minute. Apoi, cu o periuță curată, sub jet de apă fierbinte, freacă bine coaja până simți pielea netedă a fructelor. Clătește-le cu apă rece și șterge-le cu un prosop de hârtie.
2. Curăță coaja portocalelor și pune-o într-un vas cu fund mai gros împreună cu zahărul. Amestecă și lasă deoparte vreo 20 de minute. Toarnă 125 ml apă, scorțișoara și cuișoarele și vinul și pune vasul pe foc, până la topirea zahărului (să nu fiarbă vinul!). Dă deoparte și după 15-20 de minute adaugă mierea și amestecă.
3. Feliază sau taie cubulețe citricele și piersicile bine spălate și pune-le într-un vas de sticlă cu gura largă sau într-o carafă. Strecoară vinul și toarnă-l deasupra fructelor. Acoepră și lasă să se răcească, apoi pune licoarea în frigider pentru măcar o oră.
1 l vin roșu sec
3 piersici
2 lămâi
2 portocale
1 lingură cu miere
100 g zahăr brun
1 baton de scorțișoară
4-5 cuișoare
Adaugă comentariu