Home » Sardine la gratar

Sardine la gratar

  1. Combină usturoiul tocat, uleiul de măsline, sucul de lămâie, paprika și piperul într-un bol și amestecă-le.
  2. Așează sardinele într-un vas termorezistent și toarnă sosul peste ele.
  3. Lasă peștele la marinat pentru 30 de minute.
  4. Preîncălziți o tigaie de tip grill  timp de 10 minute sau grătarul din curte.
  5. Gătiți sardinle pe grătarul încis câte 2-3 minute.
  6. Transferați sardinele pe un platou, decorați cu pătrunjel și serviți cu felii de lămâie.

  Credit Foto: Fotolia/ Dani Vincek

 

Poza principala

sardine_la_gratar.jpg

  • 3 căței usturoi
  • 50 ml ulei măsline
  • sucul de la 2 lămâi
  • 1 linguriță paprika
  • jumătate linguriță piper
  • 450 g sardine
  • sare
  • 2 linguri pătrunjel 
  • felii de lămâie pentru servire
Dacă te gândești să încingi grătarul, pregătește pentru aperitiv și aceste sardine.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.