- Combină usturoiul tocat, uleiul de măsline, sucul de lămâie, paprika și piperul într-un bol și amestecă-le.
- Așează sardinele într-un vas termorezistent și toarnă sosul peste ele.
- Lasă peștele la marinat pentru 30 de minute.
- Preîncălziți o tigaie de tip grill timp de 10 minute sau grătarul din curte.
- Gătiți sardinle pe grătarul încis câte 2-3 minute.
- Transferați sardinele pe un platou, decorați cu pătrunjel și serviți cu felii de lămâie.
Credit Foto: Fotolia/ Dani Vincek
Poza principala
- 3 căței usturoi
- 50 ml ulei măsline
- sucul de la 2 lămâi
- 1 linguriță paprika
- jumătate linguriță piper
- 450 g sardine
- sare
- 2 linguri pătrunjel
- felii de lămâie pentru servire
Dacă te gândești să încingi grătarul, pregătește pentru aperitiv și aceste sardine.
Numar de portii
2-4
Facebook Comments
Adaugă comentariu