1.Îndepărtează capetele sardinelor, dă-le printr-un jet de apă şi dă-le la rece.
2.Pune la fiert mai multă apă într-o oală adâncă şi scufundă roşiile. Scoate-le după un minut şi curăţă-le de coajă. Îndepărtează seminţele şi zdrobeşte roşiile.
3.Curăţă şi toacă cepele.
4.Încinge trei linguri de ulei, adaugă ceapa şi apoi roşiile zdrobite. Potriveşte de sare şi piper. Lasă pe foc domol circa 30 de minute
5.Curăţă şi toacă mărunt usturoiul. Spală şi toacă pătrunjelul.
6.Cu 10 minute înainte ca sosul de roșii să fie gata, încinge separat restul de ulei (3 linguri) şi rumenește sardinele şi usturoiul. Sărează şi piperează.
7.Pune sosul de roşii pe farfurie, aşază sardinele şi ornează cu pătrunjel tocat. Serveşte imediat!
Credit foto : Photoland/Profimedia
Știai? Sardinele sunt bogate in acizi grasi omega 3, vitamina D si B12.
9 sardine
1 kg de roşii
2 cepe
6 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
3 fire de pătrunjel
ardei iute roşu
sare
piper
Adaugă comentariu