1. Pune sardinele curățate în lapte rece. Între timp, opărește roșiile și curăță-le de pieliță și cotoare, toacă-le mărunt.
2. Taie mărunt usturoiul și călește-l în puțin ulei. Adaugă roșiile, busuiocul proaspăt tocat și măslinele. Potrivește gustul de sare și piper și lasă să fi arbă încet, acoperit, vreo cinci minute.
3. Șterge peștii cu un șervet de hârtie, tăvălește-i prin amestecul de făină și piper proaspăt măcinat și prăjește-i în ulei încins. Scoate sardinele pe un prosop de hârtie.
4. Răstoarnă roșiile într-un vas yena și așază deasupra sardinele. Aromatizează cu puțin rozmarin și dă la cuptor zece minute. Servește cu vin alb rece.
6 sardine
10 roşii
100 g măsline negre
4 căței de usturoi
2 linguri cu făină
1 legătură de busuioc
lapte
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu