Home » Sarea, leac rapid

Sarea, leac rapid

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Fotolia
Sarea de bucatarie face mancarea gustoasa. Sortimentele medicinale sunt însa adevarate delicii pentru sanatate!
baie.jpg

Sarea este nu numai cel mai folosit condiment, ci si un remediu natural de nadejde. Întrebuintarile ei medicinale si cosmetice sunt multe: poate fi utilizata atat intern, cat mai ales extern, pentru bai, spalaturi sau comprese vindecatoare. Atentie însa, tratamentele trebuie facute nu cu sare fina de masa, ci cu sare grunjoasa naturala gema sau marina de la plafar sau farmacie, bogata în minerale si substante binefacatoare! Tratamentele cu sare se aplica usor si rapid, iar efectele se vad înca de la primele utilizari.

Utilizari interne
Sortimentele medicinale de sare au un gust specific, mai intens. Le administrezi intern în diverse feluri, în functie de simptome:
● Daca ai probleme digestive precum constipatia ori suferi de osteoporoza, condimenteaza-ti hrana doar cu sare gema sau marina! Aceasta solutie este buna si în cazul în care trebuie sa acumulezi cateva kilograme sau daca ai frecvent dureri musculare.
● În afectiunile inimii precum hipotensiunea sau aritmia cardiaca, se recomanda un varf de cutit cu sare dimineata pe stomacul gol, timp de sase luni.
● Tusea uscata nu mai trece? Pune pe limba cateva granule de sare si lasa-le pana se topesc în gura, precum o bombonica antitusiva.

Bai cu apa sarata
De doua ori pe saptamana, umple cada pe jumatate cu apa fierbinte, adauga 1 kg de sare grunjoasa si amesteca pana la dizolvare. Stai 20 de minute în cada astfel pregatita. Acest remediu este eficient în tratamentul reumatismului, durerilor articulare si musculare, daca suferi de afectiuni ginecologice sau dermatologice, ca psoriazisul sau alte tipuri de eczeme. Poti face si bai partiale – baile de sezut calmeaza simptomele infectiilor urinare (cinci linguri cu sare la un litru de apa), iar cele la picioare sunt eficiente daca esti racita (zece linguri cu sare la un litru de apa fierbinte).

Contraindicatii
Sarea, chiar si cea medicinala, este contraindicata hipertensivilor si persoanelor care sufera de gastrita hiperacida, ulcer sau tromboza avansata.

Facebook Comments