1.Freacă ouăle bătute cu zahărul până ce acesta se topește. Adaugă făina, cacaua cernută și un pic de sare.
2.Toarnă laptele treptat, să nu se formeze cocoloașe, și pune esență după gust.
3.Pune compoziția la bain-marie și amestecă ușor Când s-a încălzit suficient, adaugă cicoolata rasă.
4.Ține pe baie de aburi până compoziția s-a îngroșat și nu se mai simte gustul de făină. Dă deoparte, pune untul, aromatizează dacă mai este cazul și toarnă în pahare, cupe sau castronele.
5.Servește aceasta sarlota de ciocolata, în funcție de gust, cu ciocolată rasă deasupra, fructe tăiate cubulețe sau frișcă proaspătă.
Poza principala
Galerie foto
500 ml lapte călduț
2 linguri cu cacao
100 g ciocolată
4-5 linguri cu zahăr
¼ pachet cu unt
2 ouă
3 linguri cu făină
esență de rom
sare de mare
Un desert ușor de pregătit, sarlota de ciocolata este gustoasa și rafinata în același timp.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments
Adaugă comentariu