Home » Șarlotă de ciocolată

Șarlotă de ciocolată

1.Freacă ouăle bătute cu zahărul până ce acesta se topește. Adaugă făina, cacaua cernută și un pic de sare.

2.Toarnă laptele treptat, să nu se formeze cocoloașe, și pune esență după gust.

3.Pune compoziția la bain-marie și amestecă ușor  Când s-a încălzit suficient, adaugă cicoolata rasă.

4.Ține pe baie de aburi până compoziția s-a îngroșat și nu se mai simte gustul de făină. Dă deoparte, pune untul, aromatizează dacă mai este cazul și toarnă în pahare, cupe sau castronele. 

5.Servește aceasta sarlota de ciocolata, în funcție de gust, cu ciocolată rasă deasupra, fructe tăiate cubulețe sau frișcă proaspătă.

Sarlota cu alune si capsune

Budinca de ciocolata amaruie

Poza principala

sarlota_mica.jpg

500 ml lapte călduț

2 linguri cu cacao

100 g ciocolată 

4-5 linguri cu zahăr

¼ pachet cu unt

2 ouă

3 linguri cu făină

esență de rom

sare de mare 

 

Crema de ciocolata alba

Un desert ușor de pregătit, sarlota de ciocolata este gustoasa și rafinata în același timp.
Numar de portii
2-3
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE