Home » Rețete video » Sarmale vegane, umplute cu quinoa (rețetă video)
Rețete video Vegetarian & vegan

Sarmale vegane, umplute cu quinoa (rețetă video)

sarmale vegane

Sarmalele sunt un preparat nelipsit de pe masa de Crăciun, dar și de pe cea de Paște, în unele zone. Dacă ești vegetarian sau vegan, îți venim în ajutor cu o rețetă diferită, fără carne, foarte ușor de gătit. Aceste sărmăluțe umplute cu quinoa pot fi consumate și în timpul postului.

Timp de preparare: 20 de minute

La foc: 25 de minute

Ingrediente (4 porții)

  • 200 gr Quinoa Solaris
  • 900 ml supă de legume (obținută din Belșug de legume cu verdeață Solaris)
  • 1 căpățână varză
  • 2 căței de usturoi
  • 300 gr morcovi
  • 2 cepe
  • 3 linguri bulion de ardei
  • 60 gr stafide
  • 4 linguri de ulei
  • 2 lingurițe Turmeric Solaris
  • 100 ml lapte de soia

Mod de preparare

Se așază boabele de quinoa într-o strecurătoare și se trec prin jet de apă clocotită.

Se pun la fiert în 500 ml supă și se lasă să fiarbă la foc moale circa 20 de minute.

Se închide focul și se lasă să se umfle boabele în zeama în care au fiert cam 5 minute.

Se desprind 8 frunze de varză și se scufundă în apă clocotită 1 minute. Se trec imediat prin jet de apă rece. Se tamponează apoi cu prosoape de hârtie.

Restul de varză se toacă. Se toacă și usturoiul, iar morcovul se taie în felii de 1 cm grosime. Se toacă ceapa.

Boabele de quinoa se amestecă împreună cu bulionul de ardei și stafidele. Se umplu cu acest amestec foile de varză.

Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie și se prăjesc pachețelele, apoi se scot.

Se mai toarnă în vas 2 linguri de ulei, în care se călesc ceapa, morcovii și usturoiul cam 1 minut.

Se adaugă varza tocată, restul de 400 ml de supă fierbinte și cele 2 lingurițe de turmeric.

Se aranjează sărmăluțele pe acest pat și se acoperă vasul cu un capac.

Se lasă să fiarbă la foc moale 10 minute, întorcându-se în acest timp o singură dată.

Se scot sărmăluțele din sos și se păstrează la cald. În sosul lor clocotit se adaugă laptele de soia și se lasă să fiarbă la foc moderat 1 minut.

Se sărează după gust.

Sărmăluțele se servesc cu sos și legume.

Poftă bună!

Încearcă și: 4 dintre cele mai bune surse de proteine vegetale

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.