Vegetarian & vegan

Sarmalute cu urda si malai in foi de vita

Text
Sarmalute cu urda si malai in foi de vita
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
sarmalute_cu_urda_img_9905.jpg

Ingrediente

500 g urdă
100 g orez
2 cepe (200 g)
150-200 ml borș
50 ml ulei
100 g mălai
40 foi de viță proaspete sau congelate 

1 legătură mărar (50 g) cu crenguțe mai mari
facultativ 1/2 linguriță sare

Mod de preparare

Cureți ceapa, o toci mărunt și o pui într-o tigaie împreună cu uleiul rece. Adaugi 3-4 linguri de apă, acoperi, aprinzi focul și lași să se înăbușe până se înmoaie ceapa, turnând câte puțină apă din când în când. Adaugi orezul spălat, mai lași câteva minute pe foc și pui jumătate din mărarul tocat, urda, mălaiul și sarea, dacă folosești. Amesteci bine totul și din această compoziție învelești sărmăluțe în foile de viță.

Pui sărmăluțele într-o cratiță, pe crenguțe de mărar și le acoperi cu frunze de viță. Torni 1 cană cu apă caldă și acoperi cratița cu capacul. Le fierbi aproximativ 1 oră de când încep să clocotească, cel mai bine la cuptor.
La jumătatea fierberii adaugi borșul.

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE