Simple și gustoase, delicioase și arătoase chiar dacă nu au carne aceste sarmaluțe sunt minunate.
1. Spală frunzele sub jet de apă rece, scufundă-le în apă fierbinte preț de câteva secunde, cel mult un minut, apoi pune-le într-o sită să se răcorească.
2. Înăbușă ceapa tocată în trei linguri cu ulei, adaugă pătrunjelul și menta tocate și amestecă ușor până ce se încing foarte bine.
3. Pune câte o linguriță cu umplutură de orez pe fiecare frunză și strânge bine la capete. Pune sărmăluțele de post cu orez într-o cratiță pe fundul căreia ai așezat un strat de 4-5 frunze opărite.
4. Toarnă restul de ulei și 150 ml de apă, acoperă cratița și pune-o la foc mic. Lasă aceste sarmale până ce scade apa și rămâne doar uleiul (aproximativ 30-40 de minute). Toarnă zeama de lămâie și servește sarmalutele de post cat sunt calde.
50 foi de viţă
2 cepe mari
400 g orez
1 legătură de pătrunjel
5 frunze de mentă
zeamă de lămâie de la 2 fructe
300 ml ulei de măsline
sare
piper
Adaugă comentariu