Vegetarian & vegan

Sărmăluțe de post cu orez

Simple și gustoase, delicioase și arătoase chiar dacă nu au carne aceste sarmaluțe sunt minunate.

1. Spală frunzele sub jet de apă rece, scufundă-le în apă fierbinte preț de câteva secunde, cel mult un minut, apoi pune-le într-o sită să se răcorească.

2. Înăbușă ceapa tocată în trei linguri cu ulei, adaugă pătrunjelul și menta tocate și amestecă ușor până ce se încing foarte bine.

3. Pune câte o linguriță cu umplutură de orez pe fiecare frunză și strânge bine la capete. Pune sărmăluțele de post cu orez într-o cratiță pe fundul căreia ai așezat un strat de 4-5 frunze opărite.

4. Toarnă restul de ulei și 150 ml de apă, acoperă cratița și pune-o la foc mic. Lasă aceste sarmale până ce scade apa și rămâne doar uleiul (aproximativ 30-40 de minute). Toarnă zeama de lămâie și servește sarmalutele de post cat sunt calde.

 

Tartine cu ratatouille

Poza principala

dolmades_mica.jpg

50 foi de viţă

2 cepe mari

400 g orez

1 legătură de pătrunjel

5 frunze de mentă

zeamă de lămâie de la 2 fructe

300 ml ulei de măsline

sare

piper

 

Pizza vegetariana (de post)

În țara lor natală, se numesc dolmades. Noi o să le spunem sărmuluțe de post cu orez, foarte gustoase și sățioase.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE