Scade colesterolul naturist!

Sursa
Femeia de azi
Foto
shutterstock
Statisticile relevă faptul că unu din doi bărbaţi şi una din trei femei ajung să dezvolte boli coronare din cauza nivelul ridicat al colesterolului în sânge. Un ajutor de nădeje în hipercolesterolemie e chiar natura.
scade_colesterolul.jpg

Plante de efect

Anghinarea, rostopasca şi mesteacănul scad colesterolul în exces, protejează funcţia hepatică şi detoxifică organismul. Fă timp de 30 de zile o cură cu 100 ml de tinctură (amestec în părţi egale de tincturi din cele trei plante) îndoit cu apă. Bea cu o jumătate de oră înainte de masă.

 

Goji, bun la toate

Fructele goji sunt pline de vitamine (B2, B6, C şi E) şi aminoacizi, ajută la scăderea colesterolului rău (LDL), reglează glicemia şi tensiunea arterială, menţinând în bună formă rinichii şi ficatul.

 

Ţelina, salvarea hipertensivilor

 

Condimente anticolesterol rău

Usturoiul, cimbrul şi boabele de muştar nu doar dau gust bun mâncărurilor, ci luptă şi împotriva colesterolului crescut. Cu 30 de minute înainte de masă, înghite o linguriță cu boabe de muştar sau mestecă zilnic un căţel mic de usturoi. Dacă preferi cimbrul, foloseşte-l la gătit, dar poţi face o cură de şase săptămâni în care să consumi zi de zi câte 3 g de pulbere din acest condiment.

 

Doar un păhărel!

Alcoolul consumat cu moderaţie are efect de scădere a colesterolului. Alege vinul roşu şi „asezonează-l“ la friptura de porc sau de vită, pentru că, au demonstrat studii recente, împiedică formarea colesterolului în urma consumului de carne roşie. 

 

Utilizari uluitoare ale… usturoiului

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE