Revista Practic în bucătărie

Scandal in SUA: iaurtul Activia nu are beneficiile din reclame / Danone Romania: „Romanii nu au de ce sa isi faca probleme”

Text
Adevarul.ro
Sursa
Adevarul.ro
Foto
Snackspot.org
Compania Danone a fost obligata sa elimine de pe iaurturi si din reclame orice referire la beneficiile pentru sanatatea cumparatorilor.
danoneactiviaintenselycreamy.jpg

Comisia Federala pentru Comert a Statelor Unite ale Americii, institutia care apara consumatorii americani, a decis la 15 decembrie ca celebra companie Danone are reclame „exagerate”, „inselatoare” si a obligat-o sa elimine de pe iaurturi si din reclame orice referire la beneficiile pentru sanatatea cumparatorilor.

„Este demonstat stiintific ca o portie zilnica de Activia, care contine Bifidus Regularis, ajuta la reglarea sistemului digestiv in doua saptamani”, spune una dintre reclamele Danone incriminate in SUA. Dar Comisia Federala pentru Comert a spus ca aceasta reclama nu are nicio baza stiintifica care sa demonstreze afirmatia, potrivit The Independent.

A doua reclama catalogata care „exagereaza beneficiile medicale” este una in care se spune ca Activia reduce riscul de raceala si gripa. Danone a fost obligata sa plateasca 21 de milioane de dolari in acest caz in care au fost implicati 39 de procurori generali americani.

Citeste articolul integral in Adevarul.ro

Facebook Comments

Taguri

Echipa eCuisine

Comentarii

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE