Revista Practic în bucătărie

Scoici cu rosii

Cureti scoicile bine sub apa. Scoti mustatile. Arunci scoicile sparte si pe cele care nu se mai inchid in apa rece.

Cureti si speli legumele, le tai foarte fin, apoi le prajesti in ulei intr-o oala mare.

Adaugi vinul alb cu rosiile si zeama lor si dai in clocot, dregi cu sare, piper si zahar, apoi lasi sa fiarba descoperit 10 minute.

Pui scoicile ude in zeama si lasi la fiert 10-12 minute in oala acoperita, amestecand din cand in cand.

Le scoti cu o lingura de spuma si le arunci pe cele care nu s-au deschis.

Le asezi impreuna cu zeama pe farfurii. Pentru a scoate carnea, poti folosi o coaja goala de scoica. Serveste-le cu baghete.

Sursa: Revista FEMEIA.

Poza principala

scoici-cu-rosii-si-bagheta400.jpg

2 kg scoici
500 g morcovi
500 g praz
500 g molura
250 g telina
4 lingurin cu ulei de masline
250 ml vin alb
2 cutii cu rosii decojite (825 g)
sare
piper macinat
2 linguri cu zahar

Scoicile sunt o adevarata delicatesa. Acum nu mai trebuie sa asteptati pana la urmatoarea iesire in oras pentru a le gusta, le puteti prepara chiar la voi acasa.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE