- Opăriți firele de sparanghel în apă cu sare , pentru câteva minute pentru ca acesta să se înmoaie.
- Scoteți sparanghelul din apă și prăjiți-l într-o tigaie în care ați adăugat un strop de ulei de măsline.
- Asezonați firele de sparanghel și gătiși la foc potrivit până când acesta începe să prindă culoare.
- Scoateți sparanghelul pe un platou și presărați-i jumătate din cantitatea de verdeață.
- Stropiți-l cu zeamă de lămâie și lăsați-l deoparte.
- Crestați carnea scoicilor, apoi asezonați cu sare, piper și 5 arome ( five spices )
- Frigeți scoicile în aceeași tigaie în care ați gătit sparanghelul.
- Gătiți-le la foc iute aproximativ 2 minute până devin aurii.
- La final adăugați sucul de la jumătate de lămâie și mai lăsați-le un minut.
- Montați prazul și sparanghelul pe farfurii.
- Adăugați scoici pe fiecare farfurie și serviți imediat.
Credit Foto: Fotolia/ David Smith
Poza principala
- 16 tulpini sparanghel
- 12 fire praz tânăr
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 mână frunze cimbru
- 1 lămâie
- 12 scoici
- 1/2 linguriță 5 arome
Un preparat ce poate fi servit cu succes ca aperitiv.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu