Scoici cu sparanghel si praz

  1. Opăriți firele de sparanghel în apă cu sare , pentru câteva minute pentru ca acesta să se înmoaie.
  2. Scoteți sparanghelul din apă și prăjiți-l într-o tigaie în care ați adăugat un strop de ulei de măsline.
  3. Asezonați firele de sparanghel și gătiși la foc potrivit până când acesta începe să prindă culoare.
  4. Scoateți sparanghelul pe un platou și presărați-i jumătate din cantitatea de verdeață. 
  5. Stropiți-l cu zeamă de lămâie și lăsați-l deoparte.
  6. Crestați carnea scoicilor, apoi asezonați cu sare, piper și 5 arome ( five spices ) 
  7. Frigeți scoicile în aceeași tigaie în care ați gătit sparanghelul. 
  8. Gătiți-le la foc iute aproximativ 2 minute până devin aurii.
  9. La final adăugați sucul de la jumătate de lămâie și mai lăsați-le un minut.
  10. Montați prazul și sparanghelul pe farfurii. 
  11. Adăugați scoici pe fiecare farfurie și serviți imediat. 

 Credit Foto: Fotolia/ David Smith 

Poza principala

scoici_cu_sparanghel_si_praz.jpg

  • 16 tulpini sparanghel
  • 12 fire praz tânăr
  • ulei de măsline
  • sare 
  • piper
  • 1 mână frunze cimbru
  • 1 lămâie
  • 12 scoici 
  • 1/2 linguriță 5 arome
Un preparat ce poate fi servit cu succes ca aperitiv.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE