- Dacă folosiți scoici congelate, decongelați-le, clătiți-le și lăsați-le la uscat pe prosoape de hârtie.
- Separat, într-o oală, gătiți pastele conform indicațiilor de pe cutie și adăugați în ultimele 4 minute, dovlecelul și varza kale.
- Scurgeți și păstrați la cald.
- Pentru a găti scoicile, pulverizați o tigaie cu ulei și plasați pe foc.
- Condimentați scoicile cu sare și piper și adăugați-le în tigaie. Mențineți pe foc pentru 6 minute.
- Scoateți scoicile din tigaie și păstrați-le la cald.
- Adăugați ulei în tigaia fierbinte și căliți prazul împreună cu usturoiul pentru 3 minute, amestecând in când în când.
- Într-un bol mediu amestecați laptele și amidonul de porumb până se omogenizează.
- Adăugați amestecul peste praz împreună cu coaja de lămâie, rozmarinul și 1/4 linguriță sare.
- Gătiți amestecând continuu până când se îngroașă, nu mai mult de 2 minute.
- Adăugați amestecul peste paste.
- Distribuiți în farfurii, adăugați scoicile, capere și serviți.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 700 g scoici proaspete
- 120 g paste făinoase din grâu dur
- 200 g varză kale, tocată
- 1 dovlecel, tăiat pe jumătate și apoi felii
- 1/2 linguriță sare
- 1/8 linguriță piper măcinat
- 2 lingurițe ulei măsline
- 2 fire praz medii, tăiat felii subțiri
- 2 căței usturoi, tocat
- 400 ml lapte cu conținut scăzut de grăsime
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 lingurițe coajă de lămâie
- 1 1/2 lingurițe rozmarin
- 2 linguri capere scurse
În căutarea unui meniu romantic? Eleganța scoicilor este o alegere ingenioasă.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu