- Spală scoicile și eviscerează-le de filamentul negru.
- Păstrează cochiliile pentru în momentul servirii.
- Pune scoicile pe un prosops de hârtie absorbantă și lasă-le să se usuce.
- Pune făina cu un praf de sare într-un vas și apoi tăvălește scoicile prin ea.
- Într-o tigaie pune untul la topit apoi adaugă scoicile.
- Menține-le pe foc 2-3 minute.
- Înt-un castron amestecă smântâna, iaurtul și uleiul de măsline.
- Condimentează cu sare și piper după gust apoi amestecă bine pentru a obține un sos.
- Pe câte o cochilie adaugă 2-3 bucăți de carne, adaugă sos și servește cu pătrunjel tocat.
Credit Foto: Fotolia/ fiore56
Poza principala
- 18-20 scoici Saint Jacques
- 70 unt
- 3 linguri smântână
- 2 lingurițe iaurt gras
- 2 lingurițe făină albă
- 2 linguri ulei măsline
- pătrunjel
- sare
- piper
Plănuiști o cină cu pește? Începe cu un aperitiv pe bază de scosi Saint jaques pentru un adevărat festin.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments
Adaugă comentariu