Home » Aperitive, salate, sosuri » Scoici Saint Jacques cu vinegretă de muștar
Aperitive, salate, sosuri

Scoici Saint Jacques cu vinegretă de muștar

Scoici Saint Jacques

Cine iubește fructele de mare, fie că e vorba, de scoici, creveți sa alte specii,  știe că această rețetă va încânta papilele gustative oricărui musafir pretențios! 

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Număr de porții: 4

 

Ingrediente

  • O ceapă roșie
  • 1/2 salată verde
  • 100 g rucola
  • 2 grapefruit
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri oțet de Cassis
  • O linguriță muștar cu boabe
  • O linguriță miere de albine
  • sare
  • piper măcinat
  • 12 scoici Saint Jacques
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 20 g unt
  • 2 linguri vermut

Modalitate de preparare

  1. Curățați ceapa și tocați-o mărunt.
  2. Spălați salata și rucola, apoi tăiați-le în bucăți potrivite.
  3. Curățați și decojiți grapefruitul și scoateți pulpa din interiorul învelișului alb.
  4. Preparați vinegreta amestecând oțetul cu uleiul, muștarul, sarea și piperul. Amestecați până când sosul începe să se îngroașe.
  5. Înmuiați frunzele de salată în vinegretă și distribuiți în farfurii.
  6. Adăugați deasupra ceapa tocată și felii de grapefruit.
  7. Stropiți carnea de scoici cu suc de lămâie proaspăt. Potriviți gustul cu sare și piper.
  8. Încingeți untul într-o tigaie și prăjiți scoicile pe ambele părți câte 2 minute pe fiecare parte.
  9. Stropiți cu vermut alb apoi așezați bucățile de carne peste salată.
  10. Serviți salata imediat.

Încearcă și: Salată de scoici, rețeta lui Gordon Ramsay

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.