- Fierbe mazărea în apă cu sare, până când se înmoaie.
- Scurge-o și pune-o într-un blender împreună cu pasta de curry și smântâna.
- Condimentează cu sare și piper după gust.
- Într-o tigaie, încălzește uleiul de arahide și untul.
- Adaugă scoicile și prăjește-le timp de 2 minute pe fiecare parte.
- Scoate scoicile pe două farfurii încălzite.
- Montează piureul de mazăre și adaugă scoicile deasupra.
- În tigaia în care ai prăjit scoicile, adaugă sucul de limetă, amestecă bine conținutul din tigaie și toarnă sosul peste scoici.
- Toarnă sosul peste scoici.
- Servește cu coriandru tocat.
Credit Foto: Fotolia/ Pictures news
Poza principala
- 500 g mazăre congelată
- 2 linguri pastă curry verde
- 75 g smântână
- 2 lingurițe ulei arahide
- 2 lingurițe unt
- 6 scoici mari sau 12 mici
- zeamă de limetă
- 2 linguri coriandru proaspăt
Pregătește o cină elegantă pentru cei mai sofisticați musafiri.
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu