- Pentru început preparați firimiturile de pancetta.
- Plasați pancetta într-o tigaie și rumeniți-le timp de 5 minute, la foc mediu, întorcandu-le de pe o parte pe alta.
- Adăugați în tigaie și pesmetul și gătiți în continuare până amestecul se rumenește.
- Plasați ingredientele din tigaie într-un blender și pulsați până când obțineți firimituri fine.
- Completați amestecul cu cimbru și lăsați preparatul deoparte. Dacă preparați pesmetul cu 1 zi înainte, mențineți-l într-un recipient etanș la rece.
- Pentru a prepara piureul de păstârnac combinați într-o oală laptele cu bucățile de păstarnac și plasați pe sursa de foc.
- Din momentul în care atinge punctul de fierbere lăsați să se gătească pentru aproximativ 15 minute.
- Când este gata, transferați într-un blender și adăugați untul.
- Pulsați pentru a obține o textură fină.
- Înainte de servire treceți piureul printr-o sită și reîncălziți.
- Încălziți uleiul într-o cratiță și așezați scoicile în formă de cerc și rumeniți-le întorcțndu-le și pe partea cealaltă.
- Transferați scoicile pe o placă caldă, stropiți-le cu suc de lămâie și serviți alături de piure cald.
- Înainte de servire presărați firimiturile de pesmet și pancetta.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1 lingură ulei vegetal
- 9 scoici Saint Jacques
- sucul de la 1/2 lămâie
- 50 g pancetta tăiață în felii de 5 cm
- 50 g pesmet proaspăt
- 1 lingură frunze de cimbru tocat
- 200 g păstârnac tăiat în bucăți
- 200 ml lapte integral
- 1 cub unt
Meniu rafinat pentru o cină romantică.
Numar de portii
3
Facebook Comments
Adaugă comentariu