Home » Mâncăruri » Scoici Saint Jaques la tigaie cu vinegreta de praz, reteta Gordon Ramsay
Mâncăruri

Scoici Saint Jaques la tigaie cu vinegreta de praz, reteta Gordon Ramsay

  1. Lăsați scoicile deoparte, la temperatura camerei cât timp vă ocupați de vinegreta de praz.
  2. Tocați mărunt firele de praz, spălați-le și scurgeți-le de excesul de apă și lăsați-le să se usuce câteva minute.
  3. Într-o cratiță încingeți 2 linguri de ulei de măsline, adăugați prazul și condimentați cu sare și piper după gust.
  4. Lăsați tigaia pe foc pentru 6-8 minute, amestecând constant. Mențineți prazul pe foc până când se înmoaie dar nu își schimbă culoarea.
  5. În acest timp, turnați restul cantității de ulei de măsline într-un borcan peste care adăugați muștarul, oțetul și un praf de sare și piper.
  6. Puneți capacul borcanului și agitați bine. Gustați și asezonați după gust.
  7. Când prazul se înmoaie, adăugați în tigaie câteva linguri cu vinegretă și amestecați până când se acoperă perfect.
  8. Într-o altă cratiță încingeți uleiul de măsline și prăjiți scoicile la foc iute 1 minut pe o parte până încep să se rumenească pe margine, întoarce-ți scoicile și lăsați-le nu mai mult de încă 1 minut pe partea cealaltă.
  9. Puneți cu 1 lingură vinegreta pe platouri.
  10. Așezați scoicile deasupra și turnați încă puțină vinegretă în jurul platoului. 
  11. Sosul rămas îl puteți folosi la salată sau poate fi păstrat la frigider.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

scoici_saint_jaques_cu_vinegreta_de_praz.jpg

  • 12 scoici Saint Jaques mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • zeamă de lămâie

 Pentru vinegreta de praz:

  • 8 fire de praz medii, doar partea albă, tocate
  • 125 ml ulei de măsline
  • 1 lingură muștar Dijon
  • 1 linguriță de cidru sau oțet de vin alb
  • 1 praf zahăr pudră ( opțional )

  Pentru servire:

  • pătrunjel tocat
Gordon Ramsay ne propune o întâlnire rafinată cu familia în jurul mesei.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.