- Lăsați scoicile deoparte, la temperatura camerei cât timp vă ocupați de vinegreta de praz.
- Tocați mărunt firele de praz, spălați-le și scurgeți-le de excesul de apă și lăsați-le să se usuce câteva minute.
- Într-o cratiță încingeți 2 linguri de ulei de măsline, adăugați prazul și condimentați cu sare și piper după gust.
- Lăsați tigaia pe foc pentru 6-8 minute, amestecând constant. Mențineți prazul pe foc până când se înmoaie dar nu își schimbă culoarea.
- În acest timp, turnați restul cantității de ulei de măsline într-un borcan peste care adăugați muștarul, oțetul și un praf de sare și piper.
- Puneți capacul borcanului și agitați bine. Gustați și asezonați după gust.
- Când prazul se înmoaie, adăugați în tigaie câteva linguri cu vinegretă și amestecați până când se acoperă perfect.
- Într-o altă cratiță încingeți uleiul de măsline și prăjiți scoicile la foc iute 1 minut pe o parte până încep să se rumenească pe margine, întoarce-ți scoicile și lăsați-le nu mai mult de încă 1 minut pe partea cealaltă.
- Puneți cu 1 lingură vinegreta pe platouri.
- Așezați scoicile deasupra și turnați încă puțină vinegretă în jurul platoului.
- Sosul rămas îl puteți folosi la salată sau poate fi păstrat la frigider.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 12 scoici Saint Jaques mari
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper măcinat
- zeamă de lămâie
Pentru vinegreta de praz:
- 8 fire de praz medii, doar partea albă, tocate
- 125 ml ulei de măsline
- 1 lingură muștar Dijon
- 1 linguriță de cidru sau oțet de vin alb
- 1 praf zahăr pudră ( opțional )
Pentru servire:
- pătrunjel tocat
Gordon Ramsay ne propune o întâlnire rafinată cu familia în jurul mesei.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu