1. Pentru scones: Setati cuptorul la 220 grade C. Puneti faina intr-un bol si adaugati untul. Frecati pana aluatul seamana cu firmiturile de paine. Adaugati praful de copt, asezonati, apoi adaugati cate trei sferturi din branza si din nuci.
2. Sparge oul intr-un vas, completati cu lapte pana la 150ml, apoi bateti. Toarna peste amestecul de faina si framantati.
3. Pe o suprafata usor data cu faina, intindeti apoi aluatul gros de 2cm.
4. Taiati triunghiuri sau patrate de 5cm si puneti-le in tava. Ungeti-le cu putin lapte si presarati deasupra restul de branza si nuci.
5. Coaceti scones pe raftul din mijloc al cuptorului circa 12-15 minute pana cresc si capata culoarea auriu-maronie.
6. Pentru a face untul: amestecati arpagicul in unt si intindeti compozitia pe o hartie de pergament. Lasati sa se intareasca.
7. Scoateti apoi scones din cuptor si lasati-i pe un platou la racit. Serviti-i calzi sau reci cu felii din untul cu arpagic.
250g faina
60g unt
1 lingurita praf de copt
sare si piper negru macinat
125g blue cheese rasa
60g nuci tocate marunt
1 ou
circa 125ml lapte
tava pentru copt tapetata cu hartie de pergament sau unsa cu unt
Pentru unt:
2-3 linguri arpagic, taiat
150g unt
Comentariu