1. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Adauga untul si framanta cu degetele pana obtii un alaut faramicios.
2. Bate ouale si laptele batut impreuna si adauga mixtura de faina. Aluatul de paine trebuie sa fie moale si lipicios.
3. Pune aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si intinde-l pana are o grosime de 2cm. Taie aluatul in forme rotunde cu un pahar.
4. Pune formele de aluat pe o tava de copt unsa si lasa la cuptor timp de 15 minute. Unge-le cu lapte pentru a obtine o culoare maronie. Acest scones de casa il poti servi cu gem de fructe, smantana sau orice altceva doresti.
Poza principala
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
Galerie foto
560 g faina
2 lingurite cu praf de copt
1 lingurita cu sare
250 g unt
3 oua
200 ml lapte batut
Scones sunt un tip de painica rapida de origine scotiana, pe care le puteti prepara chiar la voi acasa.
Numar de portii
14
Facebook Comments
Comentariu