Home » Blog » Secretele amenajării unei bucătării în care găteşti cu drag
Blog

Secretele amenajării unei bucătării în care găteşti cu drag

Dacă petreci destul de mult timp în bucătărie, este important ca acest spaţiu să te inspire, mai ales atunci când găteşti bunătăţi pentru cei dragi.  De multe ori, o bucătărie amenajată ca în reviste nu te face să te simţi în largul tău, aşa că este important ca stilul pentru care optezi să îţi transforme bucătăria într-una confortabilă, plăcută şi uşor de întreţinut. 

De aceea, atunci când amenajezi bucătăria trebuie să ţii cont de mobilierul ales, de lumină, de aerisire şi de materialele pe care le foloseşti. Întreaga amenajare a bucătăriei nu va fi o misiune prea grea, mai ales dacă ţii cont de sfaturile pe care ţi le vom oferi!

Investeşte în spaţiile de depozitare

O bucătărie trebuie să fie cât mai bine organizată, astfel încât să găseşti toate ustensilele şi ingredientele de care ai nevoie într-un timp cât mai scurt. Pentru a evita aglomerarea bucătăriei cu aparate de gătit, veselă sau alte instrumente, trebuie să te asiguri că ai destule spaţii de depozitare, astfel încât fiecare obiect să aibă propriul loc, uşor accesibil. 

Ţine cont de frecvenţa cu care foloseşti ustensilele şi de mediul în care acestea ar trebui păstrate pentru a nu se deteriora. Pentru căni, pahare şi borcane poţi folosi rafturi deschise, iar pentru tacâmuri şi vase voluminoase poţi folosi sertare şi dulapuri. 

In orice tip de bucătărie, mobilierul ales trebuie să fie unul funcțional, cu cât mai multe spaţii inteligente de depozitare.  Iar pentru a păstra un aspect aerisit şi ordonat în bucătărie, îţi recomandăm să eviţi mobila masivă şi grea.

Decoraţiunile şi culorile din bucătărie

Pentru bucătărie sunt recomandate culorile deschise şi nuanţele calde, deoarece măresc vizual spaţiul şi dau un aer aerisit şi elegant întregii încăperi. Atunci când alegi decoraţiunile pentru bucătărie, trebuie să te limitezi la două, trei culori pentru întregul design şi să eviţi materialele care se pătează repede şi sunt greu de întreţinut. 

Pentru a proteja peretele de deasupra blatului, îţi recomandăm să foloseşti sticlă colorată securizată, plăci de ceramică, mozaic sau inox, iar pentru blatul de lucru poţi alege un material uşor de curăţat şi rezistent la zgârieturi.

Creează un mediu luminos şi aerisit

În bucătărie trebuie să te bucuri de cât mai multă lumină naturală, aşa că îţi recomandăm să optezi pentru perdele din materiale fine, care să permită pătrunderea razelor de soare. Acum poţi găsi modele diverse de perdele în magazinele online, unde te aşteaptă o mulţime de oferte. 

În cazul în care ferestrele din bucătărie nu sunt foarte înalte, poţi plasa corpuri suspendate de iluminat sau spoturi deasupra zonelor mai întunecate. Nu uita că bucătăria trebuie aerisită frecvent, aşa că o fereastră este necesară în încăpere. Există însă şi sisteme speciale de ventilaţie, care pot contribui la împrospătarea aerului rapid şi eficient.

Alege câteva plante pentru bucătăria ta

Plantele au un rol dublu în orice încăpere: sunt o pată de culoare, iar în acelaşi timp împrospătează aerul. Pentru bucătărie, poţi alege câteva ghivece colorate, cu forme atipice, care vor adăuga o notă de veselie. Poţi profita de acest lucru şi îţi poţi planta în ghivece busuioc, mentă, rozmarin şi alte condimente, pe care le poţi folosi oricând în bucătărie.  

Personalizează-ţi bucătăria cu diverse accesorii

Dacă vrei să ai o bucătărie decorată într-un stil original, încearcă să îi adaugi întregului design o notă din personalitatea ta. Spre exemplu, dacă îţi place să călătoreşti, poţi colecţiona pe frigiderul din bucătărie magneţi coloraţi sau poţi avea un set de veselă tradiţională, adusă din locurile pe care le-ai vizitat. De asemenea, poţi aşeza pe masa din bucătărie diverse solniţe, candele sau ştergare cu modele rustice.

Dacă vrei să amenajezi o bucătărie modernă, rustică sau vintage, te poţi inspira oricând din modelele deja consacrate, însă pentru a găti cu drag, trebuie să adaugi şi o notă personală întregului design. Alege accesorii colorate, materiale de calitate şi culori care te inspiră, pentru ca rezultatul final să fie unul pe placul tău şi al familiei tale.

Sursa: Digital Work Force

Sursa poza: Vivre

Facebook Comments

Otilia Ignat

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.