Un desert ce te duce cu gândul la vară!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 150 g zahăr tos
- 100 ml apă
- 5 gălbenușuri mari
- 300 ml smântână cu 48 %grăsime
- coaja rasă și sucul de la 2 limete
- coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
- 1 mână frunze de busuioc, tăiate fâșii fine
- câteva frunze de busuioc de decor
Modalitate de preparare:
- Tapetați cu folie alimentară o formă de chec.
- Dizolvați zahărul în apă, într-un vas la foc mic, amestecând de 1-2 ori.
- Măriți temperatura și lăsați siropul să fiarbă timp de 5-7 minute, până când începe să se caramelizeze ușor pe margini și termometrul indică 120 de grade.
- Între timp, bateți gălbenușurile cu telul într-un vas termorezistent până albesc și devin cremoase.
- Când siropul este gata, turnați-l în fir subțire în amestecul de gălbenușuri, continuând mixarea la viteză mare ăână se răcește compoziția.
- Acesta trebuie să crească în volum și sp fie spumoasă.
- Bateți ușor smântâna cu sucul de citrice până se întărește compoziția.
- Încorporați smântâna bătută în compoziția de gălbenușuri, apoi puneți coaja de citrice și busuiocul fâșii.
- Turnați totul în formă, acoperă cu folie și puneți forma la congelator timp de 4-5 ore sau pe timpul nopții.
- Cu aproximativ 20 de minute înainte de a servi, răsturnați semifreddo pe un platou lunguieț și dați la rece ca să se înmoaie puțin.
- Scoateți folia și feliați cu un cuțit.
- Distribuiți pe farfurii și decorați cu frunze de busuioc.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu