1. Spală avocado, crestează-l de jur împrejur, după care răsucește-l ușor să se desprindă de pe sâmbure. Îndepărtează sâmburele și cu ajutorul unei lingurițe scoate pulpa și taie-o în felii. Pentru a nu se oxida, stropește feliile de avocado cu zeamă de lămâie.
2. Scurge tonul și zdrobește-l ușor cu fruculița. Taie castravetele în felii subțiri.
3. Pe fiecare biscuite pune câte două felii de avocado, o lingură cu ton și trei rondele de castravete. Presară puțin piper și decorează cu frunze de asmățui sau pătrunjel. Servește rece cu puțină maioneză deasupra.
credit foto: Photoland/Profimedia
12 biscuiți intergali (crackers)
1 conservă cu ton
1 avocado
1 lămâie
½ castravete
1 lingură cu maioneză
6 fire de asmățui
piper roșu sau boia
[…] Sendviş cu ton şi avocado […]