Home » Blog » Sfaturi de la Jamie Oliver, cum sa cumperi peste proaspat
Blog

Sfaturi de la Jamie Oliver, cum sa cumperi peste proaspat

Sursa
Fotolia
Foto
junpinzon
In mod normal nu este mare filozofie să cumperi pește, dacă ai in vedere următoarele sfaturi venite din partea unui bucătar desavarsit cum este Jamie Oliver.
peste_proaspat_jamie_oliver.jpg

Exista câteva reguli de baza atunci când cumpărați pește, pentru a fi siguri ca va veți întoarce acasă cu un pește proaspăt.

 Jamie ne dezvăluie căteva indicii de care să ținem cont, privind prospețimea peștelui.

  1. Peștele nu trebuie sa miroasă niciodată a pește. Peștele de mare cu adevărat proaspăt miroase pur și simplu a mare.
  2. Ochii peștelui trebuie să fie limpezi și strălucitori, nu tulburi sau dați peste cap. Branhiile trebuie să aibă o culoare roșu-închis, iar solzii curați și intacți.
  3. Peștele trebuie să aibă un aspect umed și strălucitor, ca și cum abia ar fi ieșit din mare. Trebuie să fie acoperit de un strat subțire de mâl.Dacă pielea este uscată și tare însemnă că peștele este vechi.
  4. Peștele întreg cu adevărat proaspăt trebuie să fie rigid. Fileurile de pește trebuie să fie tari și opace, nu îndoite și gata să se sfărâme. 

 Atunci când mergeți la pescărie:

  1. Uitați-vă la peștii de pe tarabe dacă au fost curățați cu grijă și dacă sunt aranjați frumos sau aruncați pur și simplu. O simplă privire de ansamblu vă poate spune multe despre atenția cu care sunt tratate produsele.
  2. Peștele este ținut deseori pe un strat de gheață. Este o metodă foarte bună în cazul peștilor întregi sau fileurilor, dacă sunt așezate cu pielea în jos, dar când carnea ajunge în contact cu gheața este posibil să degere. Evitați peștele cu o tentă gri sau un aspect lânos.
  3. În multe cazuri, peștii nu sunt curățați corespunzător. Verificați produsul finit pentru a vă asigura că nu are solzi.
  4. Fileurile de pește trebuie curățate de toate oscioarele. 
  5. Nu cumpărați pește pentru toată săptămâna. Peștele proaspăt trebuie consumat în maximum 36 de ore, ideal în aceeași zi

 

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE