Home » Blog » Cum se curăță corect și eficient frigiderul
Blog

Cum se curăță corect și eficient frigiderul

spalat frigider

Știm că nu este neapărat o plăcere, însă curățarea regulată a frigiderului este obligatorie. În interior, acesta ar trebui curățat cam o dată pe lună, în exterior ceva mai rar, iar de 2 ori pe an e bine să îi cureți în totalitate, inclusiv pe spate.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a te asigura că îți cureți eficient frigiderul.

În interior

Bineînțeles, primul pas este să îl golești de alimente. Verifică termenul de valabilitate pentru fiecare și aruncă-le pe cele care au expirat sau nu mai sunt comestibile. Nu te stii să scapi de unele mâncăruri care, deși nu s-au stricat, știi sigur că nu le vei consuma.

Apoi, scoate toate rafturile, sertarele și alte suprafețe detașabile din frigider. Spală-le apoi cu detergent de vase. Atenție, dacă ai rafturi din sticlă, nu le spăla cu apă fierbinte! Fiind scoase din frigider, deci reci, se pot sparge din cauza schimbării bruște de temperatură.

Citește și: Cum să economisești bani când cumperi mâncare

Pentru interiorul frigiderului îți recomandăm să nu folosești un detergent chimic, ci o soluție naturală. De exemplu, poți prepara una din jumătate de litru de apă călduță și o lingură de bicarbonat de sodiu. O altă soluție poate fi preparată din 3 părți de apă caldă și 1 parte oțet. Astfel, te vei asigura că frigiderul va fi bine curățat, dar nu va prinde niciun miros care va ajunge pe alimente.

Lasă frigiderul să se usuce bine, apoi pune înapoi rafturile și sertarele (și acestea uscate).

Pe exterior

Curățarea frigiderului pe exterior este mai simplă, iar de data aceasta poți folosi și detergenți chimici. Începe prin a șterge praful de deasupra cu o cârpă uscată. Apoi, șterge tot frigiderul cu soluția de curățenie pe care o preferi.

Curățenie „generală”

De 2 ori pe an, mută frigiderul de lângă perete. Aspiră bine în spatele lui și șterge podeaua cu mopul sau cu o cârpă, cu detergent pentru gresie. Până se usucă, curăță cu grijă spatele frigiderului. Apoi, urmează pașii de mai sus pentru a curăța interiorul și exteriorul.

Tu cât de des îți cureți frigiderul? Folosești anumite trucuri pentru a-ți ușura munca?

Citșete și: Cele mai simple și accesibile soluții organice de curățat

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Alina Neamtu

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] super-aliment face minuni nu numai pentru siluetă, frumuseţe şi sănătate, ci şi pentru… frigider! Ţine câteva frunze de ceai verde în frigider şi orice miros va dispărea ca prin […]