Home » Blog » Sfecla roşie, aliatul imunităţii
Blog

Sfecla roşie, aliatul imunităţii

Text
Georgiana Hagiu
Sursa
Femeia de azi
Foto
© Sunny Forest – Fotolia.com
O ştim mai degrabă din combinaţia cu hrean ras, o salată dulceag-acrişoară, care e servită cu friptură. Dacă o cercetezi mai bine, afli că este un miracol pentru sănătate.
fotolia_56419641_subscription_xxl.jpgc_sunny_forest_-_fotolia.com_.jpg

Este o legumă destul de neprietenoasă la înfăţişare. Gustul ei ne este cunoscut doar din salate sau din borşul cu origini ruseşti. De fapt, din sfecla roşie se pot prepara câteva leacuri vindecătoare extrem de folositoare în anumite situaţii.

 

Trei reţete cu sfeclă

 

Cataplasmele

Se rade o rădăcină de sfeclă şi apoi se pune într-o batistă curată. Este bună pentru:

•Parodontoză – se aplică aceste comprese pe gingiile bolnave. Se lasă să acţioneze o jumătate de oră şi se repetă în fiecare zi vreme de câteva săptămâni.

•Arsuri şi eczeme – fie aplici frunze de sfeclă uşor zdrobite, fie cataplasme cu sfeclă rasă. Reia procedura vreme de 5-6 zile, până la cicatrizare.

 

Reţeta bucovineană Borş de sfeclă roşie

 

Sucul

Curăţă o rădăcină de sfeclă, doi morcovi şi o rădăcină de ţelină şi zdrobeşte-le în blender sau cu storcătorul de fructe. Este bun pentru:

•Hipertensiune – bea în fiecare zi câte 50 ml şi creşte progresiv doza până ajungi să consumi cam 300 ml în fiecare zi.

•Convalescenţă – este un bun energizant, recomandat mai ales în această perioadă, când epidemia de gripă face multe victime.

•Afecţiuni renale – combinat cu suc de castravete, este un remediu eficient împotriva litiazei renale.

 

Siropul

Curăţă 1 kg de sfeclă roşie apoi taie fiecare rădăcină în felii subţiri pe pune-le la fiert în 2 l de apă şi 1 kg de zahăr. Lasă pe foc până se obţine un sirop concentrat, apoi strecoară-l şi pune-l în sticle închise la culoare. Bun pentru:

•Litiază biliară – bea în fiecare zi câte 3 pahare înainte de mesele principale.

•Imunitate scăzută – fă o cură cu sirop de sfeclă sau cu salată de sfeclă vreme de două săptămâni. Este plină de vitamine şi pregăteşte organismul pentru sezonul rece.

 

Ruladă de hering cu sfeclă roşie

 

Stiai? Sfecla roşie este un minunat detoxifiant. Pentru curăţarea ficatului este bine să consumi în fiecare zi, într-o cură de câteva săptămâni, salată de sfeclă roşie dată pe răzătoare, asezonată cu zeama de la o lămâie. Încearcă să o introduci treptat în alimentaţie pentru a evita stările de vomă cauzate de detoxifierea ficatului.

 

Atentie! Sfecla roşie nu trebuie consumată de către persoanele bolnave de diabet deoarece are un conţinut ridicat de zahăr.

 

 

 

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE