Perfectă pentru a însoși preparatele pe bază de carne sau chiar un platou cu brânzeturi.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții:4-5 borcane X 450 ml
Ingrediente:
- 1 kg sfeclă roșie
- ulei vegetal
- 4-5 lingurițe sare de mare, grunjoasă
Pentru oțet:
- 1 lingură boabe piper negru
- 1 lingurp semințe de coriandru
- 1 lingură semințe de muștar
- 10 caței usturoi
- un vârf de cuțit de fulgi de ardei iute uscat (opțional)
- 2 frunze de dafin
- 700 ml oțet de vin alb, plus 3½ linguri
- 100 g zahăr brun
Modalitate de preparare:
- Se spală și se curăță sfecla roșie.
- Se freca fiecare bucată cu ulei vegetal (1 lingură) apoi înveliți în mod individual în folie de aluminiu.
- Coaceți pe o tavă la 200 C timp de 1 oră sau până când se înmoaie.
- Lăsați să se răcească, curățați de coajă și feliați fiecare sfeclă.
- Pentru a face oțetul, puneți condimentele întregi într-o cratiță medie.
- Prăjiți la foc mic, până când încep să emane miros aromat.
- Se adaugă fulgii de ardei iute uscat la final, deoarece aceștia se pot lipi cu ușurință.
- Se toarnă peste amestecul de condimente, oțetul și zahărul, care se lasă să se dizolve.
- Lăsați focul la mic.
- Așezați sfecla în borcane sterilizate, se adaugă 1 linguriță de sare de mare în fiecare borcan, apoi se toarnă oțetul fierbinte.
- Sigilați fiecare borcan.
- Se poate consuma la două săptămâni dupa preparare pentru un gust bun.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu