Sfecla roșie umplută este o reţetă inedită de pe mealguri ruseşti. Încearc-o mai ales dacă ai o dietă vegană sau ții post.
Ingrediente (2 porții)
- 2-3 sfecle coapte şi curăţate
- 50 ml smântână vegetală
pentru umplutură:
- 1 măr ras
- 1,5 linguri cu stafide aurii
- 2 linguri cu orez fiert simplu
- 1 lingură cu ulei
- 1/3 linguriţă cu zahăr
- scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
- Amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
- Scobeşte cu atenţie sfeclele şi toacă mărunt miezul pe care, opţional, îl poţi adăuga în umplutură.
- Umple sfeclele cu amestecul de orez, pune-le pe o tavă şi toarnă deasupra smântâna vegetală.
- Dă la cuptor 10-15 minute. Serveşte sfeclele umplute cu orez fierbinţi.
Sursă foto: iStock
Facebook Comments
Adaugă comentariu