Vegetarian & vegan

Sfeclă roșie umplută cu orez (rețetă vegană/de post)

sfecla umpluta

Sfecla roșie umplută este o reţetă inedită de pe mealguri ruseşti. Încearc-o mai ales dacă ai o dietă vegană sau ții post.

  • 2-3 sfecle coapte şi curăţate
  • 50 ml smântână vegetală

pentru umplutură:

  • 1 măr ras
  • 1,5 linguri cu stafide aurii
  • 2 linguri cu orez fiert simplu
  • 1 lingură cu ulei
  • 1/3 linguriţă cu zahăr
  • scorţişoară măcinată

Mod de preparare:

  1. Amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
  2. Scobeşte cu atenţie sfeclele şi toacă mărunt miezul pe care, opţional, îl poţi adăuga în umplutură.
  3. Umple sfeclele cu amestecul de orez, pune-le pe o tavă şi toarnă deasupra smântâna vegetală.
  4. Dă la cuptor 10-15 minute. Serveşte sfeclele umplute cu orez fierbinţi.

 

 

Sursă foto: iStock

Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE