Există foarte multe motive pentru care ar trebui să mănânci sănătos. Dacă ești de părere că mâncărurile nesănătoase nu au nici un efect asupra ta, te înșeli amarnic.
În plus, mâncarea nesănătoasăcostă, de cele mai multe ori, mai multdecât alimentele sănătoase, deși ai putea crede contrariul. Spre exemplu, americanii cheltuiesc cel puțin o jumătate din veniturile lor pentru amânca în oraș, conform heart.org.
„Cu un stil de viață ocupat, mereu pe fugă, multe persoane au pierdut legătura cu bucătăria și au renunțat la mâncarea sănătoasă, care este cheia prevenirii bolilor de inimă și a atacurilor cerebrale. Dacă mănânci acasă, îmbunătățești dieta familiei și economisești bani”, a declarat președintele Asociației Americane pentru Inimă, Rachel Johnson.
Un studiu publicat în 2015 în România a demonstrat că peste 20% dintre români suferă de obezitate, iar mai mult de o jumătate din populația țării are probleme cu greutatea. Și obezitatea la copii a devenit o problemă majoră în țara noastră. Copiii supraponderali manifestă un risc crescut pentru anumite boli și afecțiuni, precum creșterea tensiunii arteriale, diabetul de tip 2 și un nivel ridicat al colesterolului.
Iată care sunt cele 7 sfaturi pe care ți le putem da pentru a mânca sănătos începând de astăzi:
Începe să gătești printr-o metodă foarte sănătoasă. O nouă metodă de prăjire a alimentelor şi-a făcut loc în bucătăriile persoanelor dornice să mănânce foarte sănătos. Pentru că, într-adevăr, prăjirea alimentelor poate fi foarte sănătoasă, dacă se numește „prăjire cu aer”.
Această are câteva beneficii incredibile:
- alimentele sunt preparate cu foarte puține grăsimi;
- ingredientele sunt expuse din toate unghiurile la aerul fierbinte, iar mâncarea nu va avea niciodată părți mai bine preparate și părți mai crude;
- alimentele își păstrează nealterate aroma și proprietățile nutritive;
- mâncarea este preparată foarte rapid.
Pentru a prăji alimentele cu aer nu ai nevoie decât de un astfel de aparat revoluționar cu tehnologie unică Rapid Air. Așa arată revoluția momentului în domeniul culinar.
Mănâncă împreună cu ceilalți membri ai familiei. O astfel de activitate devine mult mai plăcută decât dacă ai fi mâncat singur, iar obiceiurile alimentare ale copiilor pot fi supravegheate cu succes.
Implică-i pe copii în activitatea de preparare a mâncărurilor. Copiii sunt întotdeauna mai dispuși să mănânce anumite mâncăruri dacă le-au preparat ei înșiși sau au participat la gătirea lor.
Înlocuiește ingredientele nesănătoase.O scurtă incursiune prin bucătăriile altor popoare ne-ar demonstra că aproape orice aliment se potrivește cu celelalte. Prin urmare, orice ingredient nesănătos poate fi înlocuit cu altul sănătos. Trebuie doar să dai dovadă de puțină imaginație.
Limitează cantitatea de zahăr pe care o consumi. Renunță sau limitează consumul de băuturi carbogazoase, energizante sau „de fructe”. Bea, în schimb, mai multă apă și mai multe sucuri 100% naturale, fără îndulcitori.
Încearcă să reduci cantitatea de sare pe care o consumi. Atunci când gătești, folosește, în schimb, diferite ierburi și condimente pentru a oferi mâncării mai multă savoare.
Mănâncă mai multe fructe și legume. Le poți consuma și separat,dar și ca garnitură la mâncărurile preferate.
Nu uita că obiceiurile alimentare sănătoase devin un obicei doar dacă le exersezi acasă, în propria bucătărie.
Foto: shutterstock.com/Voyagerix
Adaugă comentariu